Anasayfa


     NIBE FIGHTER F 1345 GROUNDSOURCE HEAT PUMP

   
Üretici : NIBE MADE IN SWEDEN
Ürün Özellikleri
INVERTER TEKNOLOJİSİ 300 ve 500 LT SICAK SU BOYLERİ SEÇENEKLERİ FREKANS KONTROLLÜ SİRKÜLASYON POMPALARI
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

NEDEN ISI POMPASI ? 

Isıtma & Soğutma ve Kullanım sıcak su ihtiyacını TEK BİR MAKİNE ile çözebilmektedir. Ayrıca, havuz ısıtma ve soğutma ihtiyacını karşılayabilir.

 

Isıtma & Soğutma ve Kullanım sıcak su ihtiyacını karşılayabilen EN EKONOMİK sistemlerdir.

 

Klima cihazları gibi, havayı kurutmaz. Bu yüzden hem sağlıklı, hemde hijyenik sistemlerdir.

 

Klima cihazlarına göre, %75 e varan tasarruf sağlarlar. Klima sistemleri havayı ısıtır veya soğutur. Isı pompası sistemleri ise, suyu ısıtıp - soğutarak enerjiyi nakil eder. Su, havaya göre enerjiyi 4 kat daha fazla absorbe eder.

 

Isı pompası sistemleri, yenilenebilir enerji kaynakları arasında bulunmaktadır. Çevreci sistemlerdir. CO2 salınımı yoktur.

 

Isı pompası sistemlerinde, patlama, kötü koku ve zehirlenme riski bulunmaz.

 

Isı pompası sistemleri, sık sık bakım gerektirmeyen, çok uzun ömürlü sistemlerdir. ( Yaklaşık 20-30 sene kadar )

 

Çalışma maliyetleri diğer ısıtma ve soğutma sistemlerine göre çok düşüktür.

 

Avrupa ve Amerika da 70 li yıllardan beri kullanılan en verimli ısıtma ve soğutma sistemleridir.

 

Gelişen teknoloji ile birlikte artık bir çok seçkin projede tercih edilmektedir.

 

İnşaat sektöründe kalitenin ve konforun yükselmesi ile birlikte, ısı pompası sistemlerinin kullanımı çoğalmaktadır.

 

Günümüzde, Isı pompası sistemleri 60 m2 lik seçkin yaşam alanlarından başlayarak, çok büyük yaşam alanlarına sahip olan, AVM ve otel gibi projelerde de tercih edilmektedir.

 

Geleceğin ısıtma ve soğutma teknolojisidir...

NIBE ISI POMPASI SİSTEMLERİ İSVEÇ TEKNOLOJİSİ İLE ÜRETİLMEKTEDİR. 

 

NIBE ISI POMPASI SİSTEMLERİNİN TÜM OTOMASYON GRUPLARI, SICAK SU BOYLERİ VE AKÜMÜLASYON TANKLARI İSVEÇTE İMAL EDİLMEKTEDİR. 

ÇİN DE FASON ÜRETİM YAPTIRMAMAKTADIR. 

AYNI ANDA, ISITMA & SOĞUTMA & KULLANIM SICAK SUYU ÜRETİMİ YAPABİLMEKTEDİR. 

HAVUZ SUYU ISITMA VE SOĞUTMASINDA DA KULLANILMAKTADIR. 

İSVEÇ İKLİM ŞARTLARINA GÖRE ÜRETİLDİĞİNDEN, ÖZELLİKLE ÜLKEMİZİN ILIMAN KESİMLERİNDE, ÇOK YÜKSEK VERİM SAĞLAMAKTADIR.

NIBE ISI POMPASI SİSTEMLERİ İNVERTER KOMPRESÖR SİSTEMİ İLE EN YÜKSEK VERİMİ YAKALAMAKTADIR.

NİBE FİRMASI SADECE ISI POMPASI ÜRETİMİ YAPAN VE 1950 YILINDAN GÜNÜMÜZE KADAR FAALİYETİNİ SÜRDÜRMEKTE OLAN BİR FİRMADIR.

DİĞER FİRMALAR GİBİ ISI POMPASI ÜRETİMİNİ FASON OLARAK BAŞKA MARKALARA YAPTIRMAMAKTADIR.

-25 DERECEDE 65 SANTİGRAT ÇIKIŞ SUYU SICAKLIĞINA SAHİPTİR.

HAVADAN SUYA SİSTEMLERDE, ÇOK YÜKSEK COP DEĞERİNE SAHİP ÜNİTELERDEN BAŞLAR.

TÜRKİYE DE BİR ÇOK SEÇKİN PROJEDE KENDİNİ KANITLAMIŞ BİR FİRMADIR.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANDA TUTAN BİR MİSYONA SAHİPTİR.

Toprak Kaynaklı Isı Pompası nedir ?

Toprak kaynaklı ısı pompası, evleri veya iş yerlerini ısıtmak için, topraktaki ısı enerjisini içeri taşıyan elektromekanik bir cihazdır. Topraktaki doğal ısı depolama kabiliyetini kullanan ısı pompası; kışın toprak ısısını içeri taşıyıp iç mekanları ısıtırken, yazın ise bu döngüyü tersine çevirerek soğutma yapar.

Toprak Kaynaklı Isı Pompası nasıl çalışır ?

Herhangi bir ısı pompası, ısı enerjisini bir yerden diğerine taşır. Evlerdeki buzdolabı da aynı prensibe göre çalışır. Toprak kaynaklı ısı pompaları; toprak veya yeraltı suyunda depolanan ısı enerjisini çeker ve bu enerjiyi eve, işyerlerine, vs. transfer eder.

Isı, yer ile ev arasında nasıl transfer edilir ?

Yerin, ısı enerjisini absorbe etme ve depolama kabiliyeti vardır. Isı, yerden bir sıvıya (örneğin antifriz eriyiğine) alınır ve bir ısı değiştiricisinden geçerek ısı pompasına basılır. Isı pompasında, sıkıştırma ve buharlaştırma çevrimiyle ısısı yükseltilir ve evin yerden ısıtma sistemine verilir. Yazın, bu işlem tersine olur ve evin içindeki ısı çekilerek sıvıyla yere transfer edilir.

Toprak kaynaklı ısı pompalarıyla hem ısıtma hem soğutma yapılabilir mi?

Bir ısı pompasını çok yönlü yapan özelliklerden biri, ısıtma ve soğutmayı yapmasıdır. Bu; oda içindeki termostatın düğmesinin kolayca çevrilmesiyle olabileceği gibi isteğe bağlı olarak otomatik olarak da yapılabilir. Yazın soğutma modunda, toprak kaynaklı ısı pompası, ısıyı odanın içinden alır ve yeraltı suyu veya toprak ısı değiştiricisi yardımıyla yere transfer eder

Isıtma ve soğutma serpantinlerinin (ısı değiştiricilerinin) ayrılmasına gerek var mıdır ?

Hayır, gerek yoktur. Aynı ısı değiştiricisi, her ikisi için kullanılır. Isıtmadan soğutmaya geçildiği veya tam tersi olduğu zaman, ısı akışı basitçe ters çevrilir.




Yeraltındaki boru sistemi gerçekten çalışır mı?

Yeraltına gömülen boru veya yer altı ısı değiştiricisi, ısı pompası teknolojisindeki en fazla teknik ilerlemedir. Isı enerjisinden yararlanmak için, yeraltına boruyu gömmek, 1940’lı yıllarda başlamıştır. Bununla beraber, son 10 yıldır yeni ısı pompası tasarımları ve iyileştirilmiş boru malzemeleri, toprak kaynaklı ısı pompalarını en verimli ısıtma ve soğutma sistemleri kılmak için kombine edilmiştir.

Isı Pompası Prosesinin mekanizması nasıldır ?

Isı pompası terimini tanımasa bile, bir buzdolabı veya klima cihazı olan birisi, ısı pompasının işletmesini görmüştür. Bu makinalar, ısı üretmekten öte, mevcut ısıyı alır ve bu ısıyı daha düşük sıcaklıktaki bir yerden daha yüksek sıcaklıktaki bir yere taşırlar (bundan ötürü, “ısı pompası” terimi kullanılır). Buzdolaplarının amacı; soğutma yapmaktır. Isı pompaları ise aynı zamanda, ısıtma için ısıyı, düşük bir sıcaklık kaynağından daha yüksek sıcaklıktaki bir hacme taşırlar.

Örneğin; hava kaynaklı bir ısı pompası, ısıyı dış havadan alır ve bu ısıyı iç ortama verir. Isı kaynağı toprak veya yeraltı suyu olmak üzere, toprak kaynaklı ısı pompası da aynı şekilde çalışır. Düşük sıcaklıktaki ısının 38 °C nin üstüne çıkarılması ve bunun içeriye transfer edilmesi; buharlaşma, sıkıştırma, yoğuşturma ve genişleme çevrimini gerektirir.

Bir soğutucu akışkan, ısı pompası çevriminde dolaşan iş yapan akışkan olarak kullanılır. Bu çevrim, soğuk soğutucu akışkanın ısı değiştiricisinden (buharlaştırıcı) geçmesiyle ve düşük sıcaklıktaki kaynaktan (yer altı ısı değiştiricisinden sıvı) ısının yutulmasıyla başlar. Soğutucu akışkan, yutulan ısıyla buharlaşır, bundan sonra, gaz soğutucu akışkan, elektrikle çalışan bir kompresörden geçer. Burada, soğutucu akışkanın basıncı artırılarak, sıcaklığı 82 °C nin üzerine çıkarılır. Daha sonra, gaz; ısının çekildiği ve yaklaşık olarak 43 °C sıcaklıkta eve pompalandığı bir soğutucu akışkan/hava ısı değiştiricisinde dolaştırılır. Isı kaybı olduğu zaman, soğutucu akışkan sıvıya dönüşür. Sıvı, bir genişleme vanasından geçerken soğutulur ve işlem tamamlanır. İklimlendirme yapmak için, akış ters şekilde gerçekleştirilir.

Bir Toprak Kaynaklı Isı Pompasının fiyatı ne kadardır ?

Toprak Kaynaklı Isı Pompasının ilk yatırımı alışılagelmiş sistemlerden, örneğin kombiden daha fazladır. Ancak Toprak Kaynaklı Isı Pompası ısıtma, soğutma ve sıcak su teminini yaparken işletme giderleri göz önüne alındığı zaman, satın alma fiyatı farkı, enerji tasarruflarıyla hızlı bir şekilde kapatılır. Amerika’da birçok elektrik şirketi, Toprak Kaynaklı Isı Pompalarının daha fazla ilgi çekici olması için teşvikler sağlamaktadır. Isı pompasının diğer önemli avantajı doğalgaza bağımlılığı sona erdirmesidir. Böylece, hem zehirlenme hem yangın riski sıfıra indirilmiş olur. Çünkü; ısı pompasında hiçbir yakıt depolanmaz ve yakılmaz.

Toprak Kaynaklı Isı Pompası kullanımının artması ile elektrik fiyatına ve kullanılabilirliğe olan etkisi nedir ?

Pik yük ihtiyacının düşürülmesiyle, elektrik şirketleri daha fazla müşteriye hizmet eder ve müşteri başına sabit giderlerini düşürür. Bu, kW başına daha düşük fiyata yol açar.

Toprak Kaynaklı Isı Pompası sisteminin çevresel yararları nelerdir ?

Toprak Kaynaklı Isı Pompası kullandığınız sürece fosil yakıt kullanmanıza gerek kalmaz, böylece, atmosferdeki zehirli emisyon miktarı daha fazla artmaz. Isı pompası topraktan ısıyı çekerken aslında güneşten gelen yenilebilir enerjiyi kullanmaktadır.

Diğer taraftan; içerde doğalgaz veya kömür gibi fosil yakıt yakılmadığından yapının içindeki hava kullanılmaz, oksijen tüketilmez, havalandırma gerektirmez, iç mekanlar temiz kalır.

Toprak Kaynaklı Isı Pompası sistemlerinin kurulumu güç müdür ?

Birçok fosil yakıtlı ısı kaynağının yerine kolayca kurulabilir. Bahçede yapılacak sondaj işi uzman bir ekip tarafından yapılmalıdır.

Fore kazık sondajları kullanılabilir mi ?

Evet. Birçok durumda Fore kazık sondajları aynı zamanda ısı pompası için de kullanılabilir, Detaylar için sondaj işini yapan ekibimiz size ulaşacaktır.

Toprak ısı değiştiricisini kendimiz kurabilir miyiz ?

Bunun yapılması önerilmez. Borunun ısıl ergimesine ilaveten, delme ve çukur açma işleri, bu işin uzmanı tarafından en iyi şekilde yapılır. Profesyonel olmayan montajlar performansın azalmasına yol açabilir.

Düşey boru delikleri ne kadar uzaklıkta yerleştirilir ?

Düşey boru delikleri 6-7 mt uzaklıkta açılır.

Yatay bir sistemi kurmak ne kadar zaman alır ?

Bu; toprak koşullarına, borunun uzunluğu ile derinliğine ve gerekli ekipmana bağlıdır. Genellikle, birkaç günde tamamlanabilir.

Donmanın olduğu işletme koşullarında performansta ne gibi değişimler olur?

Toprak sıcaklığının 4.5 °Cden -1.1 °C ye düşmesi, yaklaşık olarak kapasite ve verimde %10 luk kayba yol açar. -1.1 °C de donan topraktaki nemden çekilen gizli ısı, soğuk iklimlerde işletilen sistemlerde iyi performans vererek, sistem kapasitesinin artmasına önemli ölçüde katkı sağlar

Toprağın donma koşulları herhangi bir problem doğurur mu ?

Sistem uygun şekilde tasarlanıp kurulduğu taktirde, hayır. (yak. 0.9 – 1.2 m) derinlikler, güneşin, donan toprağı yaz süresince eritmesini sağlar. Ton kapasite başına yeterli uzunluk, bu sorunların üstesinden gelir

Düşey bir sistem ne kadar sürede kurulabilir ?

Düşey montajda, süre, kurulacak yerdeki hafriyatın tipi ve derinliğine, toprağın tipi ve sertliğine ve aküferlerin bulunuşu gibi koşullarla değişir. Tipik delme süreleri, 1 – 2 gündür; toplam kurma genellikle 2 günde yapılabilir

Yatay ve düşey montajların yarar ve sakıncaları nelerdir ?

Yatay montajlar, gider bakımından daha az ekipmanı gerektirerek, daha basittir. Bununla beraber, toprak sıcaklığı ve nem miktarındaki değişimler nedeniyle, daha uzun borular kullanılır. Montajlar, yoğun yağmurlu havadan olumsuz olarak etkilenir. Genellikle, daha büyük alan gereklidir. Son derece sert kaya, sondaj makinaları için eğitilmiş kişileri gerektiren düşey montajı, gerekli kılabilir. Ama daha az boru kullanılır. Arazinin sınırlı olduğu yerlerde, düşey montajlar idealdir.

Borunun uygun şekilde yerleştirildiğinden nasıl emin olunabilir ?

Bu işin uzmanı seçilmelidir. Kuracak kişinin daha önce yaptıkları işlerin listesi istenmelidir. Burada uzman kişiler, kapasitelerinin doğrulanması ve aranması için, adres ve telefon numaralarını vermekten mutluluk duyarlar. Bunu kuran kişinin nerede eğitim aldığına ve şimdiye kadar ne kadar tesis kurduğuna bakılabilir.

Toprak altı ısı değiştiricisi (serpantini) çimenlik veya peyzajı etkiler mi ?

Hayır, etkilemez. Bu konuda yapılan araştırmalar; bu serpantinlerin yeşilliğe, ağaçlara veya çalılara ters bir etkisi olmadığını göstermektedir. Birçok yatay montaj, yaklaşık 90 cm genişliğinde çukurlar gerektirir. Geçici açık alanlar, çimle restore edilebilir. Düşey ısı değiştiricisi, daha az yer gerektirir ve yeşilliklere önemli ölçüde zarar vermez.

Isı değiştiricinin konulacağı alanda birçok gölgelik yapan ağaçların olması, toprak sıcaklığını ve toprağın enerji kaynağı olarak kullanılmasını etkiler mi ?

Asla, etkilemez.

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Saat
Hava Durumu
Takvim
Site Haritası